Výhra opět na nájezdy!!

20.10.2013 07:35

 

Poděbrady chtěly do zápasu vstoupit aktivně a soupeře přitlačit, jenže hned v první minutě vyrobily ve vlastním pásmu obrovskou hrubku a hostující Rákosník st. vstřelil v čase 0:31 úvodní gól utkání. Domácí srovnali skóre ve 3. minutě zásluhou Skokana, jehož nahozený puk hostující brankář Pavlů pustil za svá záda. O 30 vteřin později domácí obrana opět nechala zcela osamoceného Rákosníka a ten poslal Králův Dvůr zpět do vedení. Poděbrady se dál tlačily dopředu a skóre otočily v polovině první třetiny. Nejprve v 10.minutě Drahoňovský využil přesilovou hru a o minutu později Struhalovu střelu tečoval domácí obránce a puk skončil v síti Králova Dvora. Do konce třetiny se již skóre neměnilo.

Ve druhé třetině byla hra hodně rozháraná a více šancí měli hosté. Svou snahu zúročili ve 31.minutě zásluhou Vejvody Ondřeje, když využili svou přesilovou hru. Poděbrady se dále bránily a vyrovnaný stav držely i zásluhou brankáře Brázdila.

V poslední části hry, se opět domácí dostali do tempa, měli několik slibných šancí, ale ve 48. minutě poslal Králův Dvůr do vedení svým prvním gólem v utkání Pánek. Poděbrady hned skóre srovnaly z přesilové hry, Procházka napálil z kouta puk na branku hostů a bylo opět vyrovnáno. Této brance předcházeli dva hrubé fauly na králodvorského Šnaidaufa, což se po vstřelené vyrovnávací brance nelíbilo Potěšilovi, který se vehementně až hrubě dožadoval změny výroku sudího, který jej okamžitě poslal zchladit do kabiny. Vzápětí dostali domácí další výhodu přesilové hry, kterou dokázali zásluhou Šebesty využít a strhnout vedení na svou stranu. Poděbradští hráči poměrně úspěšně odolávali všem tlakům hostů o vyrovnání, až přišla poslední minuta utkání. Králův Dvůr si vzal oddechový čas a zkusil již tradičně v tomto ročníku hru bez brankáře a bohužel pro Poděbrady úspěšně. V čase 59:32 srovnal skóre Pánek.

Následné samostatné nájezdy rozhodl opět Patrik Pánek, který tak touto vítěznou brankou zkompletovat hattrick a ještě si připsal dvě asistence.

Jasně nejlepšího hráče utkání jsme se zeptali, jestli HK má takovou vnitřní sílu, že dokázalo 4x z šesti utkání vyrovnat v power play? „Tak určitě tam síla týmu je, jenže my si necháváme dát velmi laciné branky a poté nás stojí hodně sil na obrat v zápase. Věřili jsme si, že dnes vyhrajeme za tři body, ale bereme i dva za ten průběh v poslední části.“ Příští utkání hrajete konečně v Hořovicích, myslíte, že přitáhnete svými výkony diváky do hlediště? „Bylo pro nás překvapení v loňském roce, že diváci přišli na dvě utkání, které jsme v Hořovicích odehráli a to byl taky zřejmě jeden ze záměru vedení klubu pro přesun na tento renovovaný zimák.“ Je známo, že Vaší přítelkyní je sestra reprezentanta Martina Růžičky. Zatím to vypadá, jako by jste kopíroval Martinovu loňskou sezónu a každý zápas bodujete (tentokrát 3+2), čím to? „Nemohu se srovnávat s Martinem, jelikož on je jeden z TOP hráčů u nás, ale samozřejmě ho pečlivě sleduji a pokud to jde, tak i jezdíme na jeho zápasy. To že mi to momentálně bodově vychází je hezké, ale raději bych to vyměnil za vítězství celého týmu.“ A dodal ještě „snad to vyjde v sobotu s Černošicemi“

Příští utkání: v sobotu 26.10.2013 od 17:00 hod na zimním stadionu v Hořovicích. HK Králův Dvůr – SK Černošice, vstupné 30,- Kč a mládež do 15ti let zdarma.

Branky a nahrávky: Rákosník st. (Pánek, Hamada), Rákosník st. (Pánek, Hamada), Vejvoda O. (Hamada), Pánek, Pánek (Hamada, Novotný) a rozhodující nájezd  Pánek