V Rakovníku obrat již nevyšel

30.09.2013 00:04

 

V nedělní podvečer se odehrála na rakovnickém ledě bitva dvou týmů, které se navzájem velmi dobře znají. K utkání odjeli hráči HK v novém oblečení, které poskytla společnost SAM 73 a tímto jim ještě jednou děkujeme.

Samotné utkání bylo zpočátku velmi opatrné a tak šance se začali rodit až po pěti minutách hry. Tu největší pak proměnil domácí Rakovník, když Hegenbart našel v přesilové hře volného Ambroze a ten se nemýlil. 1:0. Poté začali úřadovat rozhodčí, když ve 13 minutě pustili jasné postavení mimo hru a domácí toho využili a odskočili o dvě branky. Nastala velká debata s rozhodčími, kteří toto utkání velmi hrubě oboustranně nezvládli a podepsalo se to na úrovni utkání. Do konce první části se povedlo snížit nováčkem Adamem Tomáškem, když dorazil Pánkovu střelu.

Do druhé třetiny chtěli vstoupit Králodvorští vstoupit lépe než v minulých utkání, ale opět se stal zkrat a domácí dvěma slepenými góly během 17 vteřin odskočili na 4:1. Nastal okamžitě oddechový čas pro hosty a důrazně si celou situaci vyříkávali. Od té doby jako by hráči HK přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a dostávali se do zajímavých šancí. Ve 32.min vytěžil tlak Jarda Rendla a vstřelil druhou branku HK.

45.min nabídla přesilovou hru hostům a ty ji využili po krásné kombinaci, kdy Potěšil našel Křesťana a ten křížem přes celou třetinu Vacka a ten se nemýlil. Stav 4:3 vydržel až do konce utkání i když hosté zkoušeli power play, ale tentokrát se dotáhnout nepovedlo. I tak Králův Dvůr předvedl velmi kvalitní a bojovný výkon, kromě deseti minut druhé třetiny.

Jiří Novotný: „Zažil jsem moc utkání, kdy ho rozhodčí nezvládli, ale arogantní pan Lukavský by měl zanechat činnosti, jelikož svými výroky kazí hru na obou stranách. Pouští zákroky, které jsou jasnými fauly a naopak, poté není divu, že někdy rozhodčí musí být vyváděn zadním vchodem“.

Aleš Pavlů k tomu řekl pouze „No Comment“.

 

Sestava:

Aleš Pavlů, Vejvoda O., Rákosník, Potěšil, Vacek, Landa, Žemlička,

Hamada, Rendla, Pánek, Kardoš, Křesťan, Novotný, Mareš, Tomášek, Šnaidauf, Klimeš, Komenda

 

Branky a asistence:

Tomášek (Pánek, Rákosník), Rendla (Pánek), Vacek (Křesťan, Potěšil)

 

Vyloučení: 6:6 + 10´Pavlů

Využití: 1:1

Diváků: 200

 

Příští utkání hraje HK Králův Dvůr na novém zimním stadionu ve Vlašimi a to v sobotu 5.10.2013 od 17:00