V posledním utkání základní části přešlo utkání ,až do samostatných nájezdů

03.02.2013 23:42

 

HK Králův Dvůr – HK Kralupy n.Vlt. 6:5sn (3:0, 2:2, 0:3, 1:0)

Branky domácích: Rákosník ml., Křesťan, Houba, Rákosník st., Matula, sn.Pánek

Branky hostí: Kučera, Jarkovský, Hošek, Minařík, Mojžíš

Vyloučení: 6:2

Využití: 0:0

V oslabení 0:0

Rozhodčí: Necelím, Krejsa, X

Diváků:79

 

Králodvorští tuto neděli přivítali poslední tým tabulky Kralupy. Tým který pro svou záchranu v KLM dělá maximum a vidět je to zejména v posledních utkání kdy plně bodoval. Královák před tímto duelem zastával sedmou příčku při čemž zisk či ztráta bodů v tomto duelu na tomto faktu už nic změnit nemohla. Jediné na co Králodvorští čekali, ale co ovlivnit nemohli bylo to který tým se umístí na druhé příčce tabulky tým který bude naším soupeřem v prvním kole play-off. A tak Králodvorští do utkání vstoupili bez jakéhokoliv ostychu bez psychického tlaku ,že musí zvítězit spíše uvolněně doladit formu před play off.

První třetina jednoznačně patřila domácím. Jedna krásnější akce střídala druhou. Na konci této části na světelné tabuli svítil stav po brankách Rákosníka ml., Křesťana a Houby 3:0. To si myslím ,že bylo vzhledem k vypracovaným šancím ještě málo. Druhou třetinu se domácí nechali uchlácholit jednoznačně se vyvíjejícím průběhu utkáním a hosté po ojedinělých dvou šancí snížili na rozdíl jedné branky 3:2. To znovu vyburcovalo Králodvorský brankostroj a do konce třetiny dvěmi branky Matuly a Rakosníka st. odskočili opět na rozdíl třech branek 5:2. Ve třetí části si králodvorští vybrali smolnou chvilku ,když dvakrát během jedné minuty chybovali v rozehrávce a Kralupští hráči pohotově tyto chyby potrestali a znovu se dostaly na rozdíl jedné branky 5:4. To jim vlilo do žil čerstvou bojovnou krev a za nedlouho se znovu po chybičce v zadních řadách Krakováku povedlo hostům vstřelit branku a srovnat 5:5. Tento stav vydržel ,až do závěrečné sirény a tak se přešlo k rozhodující fázi tohoto duelu samostatným nájezdům. Tato část mě trochu připomněla nekončící čtyřhru ve včerejším utkání Davisova poháru mezi Švýcarskem a Českem. První branka tohoto soupeření přišla až v desáté sérii kdy domácí Patrik Pánek pohotovou střelou zápěstím mezi nohy Kralupského brankáře rozhodl o připsání druhého bodu na Králodvorský účet 6:5.

Pro první kolo play-off Králodvorští půjdou na jim velmi známý tým rezervy Mladé Boleslavi. Přes tento tým se ve třech předchozích sezónách Králováku nepodařilo přejít do druhého kola vyřazovacích bojů a tak je přijďte všichni povzbudit tento pátek 8.2. od 18:45h. na zimní stadion v Hořovicích aby se jim to tentokrát povedlo.