Senzační vítězství ve Vlašimi

27.01.2011 17:49

 

Spartak Vlašim – HK Králův Dvůr 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky domácích: Jaeger

Branky hostí: Rákosník, Mareš, Fišer, Klimeš

Vyloučení: 3:10

Využití 0:0

V oslabení: 0:1

Rozhodčí: Hruška,

Diváků 120

 

Královák je až desátý, Vlašim oproti tomu zuby nehty brání osmou příčku zajišťující postup do play-off. Soka přivítala v kompletním složení, zatímco hosté kvůli rozsáhlé marodce dorazili pouze se dvanáctkou zdravých borců. Vypadalo to na jasnou záležitost, ale nestalo se.

Hodně napověděla už první část, v níž Vlašimští dostali výhodu pěti přesilových her, ale hráli je opravdu špatně a nevyužili ani jednou. Naopak na začátku poslední minuty se prosadil Rákosník po akci Houby a hosté šli do vedení.

To brzy po přestávce zvýšil Mareš, ovšem chleba se lámal až v polovině střetnutí.

Domácí svůj platonický tlak zúročili v kontaktní branku Jaegera, jenže už za půl minuty přispěchal s odpovědí Tůma a jeho branka na 1:3 vlašimské naděje hodně zchladila.

Královák už pak víceméně s přehledem svůj náskok uhájil a v závěrečné třetině dokonce Klimešem zvýšil.

„Kluky musím pochválit. Všichni v čele se skvělým Pavlů v bráně zahráli výborně, navíc se podařilo splnit taktiku s dobrou obranou a povedenými brejky. Rozhodla asi první část, kdy jsme ubránili celkem v pohodě všech pět oslabení a sami pak vstřelili gól,“ usmíval se spokojený kouč Králova Dvora Josef Kardoš.

Sám pak spočítal, že dvě kola před koncem soutěže má jeho mužstvo stále malou naději, že se dostane do elitní osmičky. „Bude to těžké, ale naděje žije. Na Vlašim ztrácíme pět bodů a máme s ní lepší vzájemný zápas, na deváté Žabonosy čtyři. Určitě se budeme prát dokud to půjde,“ slibuje Kardoš.

Berounský deník