Po debaklu vítězství v důležitém utkání

27.01.2014 13:50

Slánští hokejisté nezvládli zápas s posledním HK Králův Dvůr a po prohře 2:3 klesli v tabulce na deváté místo, tedy mimo postupové pozice pro play-off.

Úvodní branku obstaral od modré čáry Rákosník a využil tak končící přesilovou hru hostujícího týmu. Poměrně rychle domácí srovnali při přečíslení a střelou z otočky, autorem byl Novák. Ale Králův Dvůr věděl, že dnes musí jít za vítězstvím , pokud si chtějí uchovat šanci zůstat v této soutěži, kde o poslední příčku bojují s HC Benešov. Do přestávky se jim ještě podařilo vstřelit druhou branku, když opět střela Novotného zastavila až v síti a tak Králodvorští zaslouženě vedli po 1.třetině 2:1

Lvi se nedokázali přes veškerou snahu dostat se do vyložených brankových situací a nebo jejich snahu zneškodnil gólman Pavlů. Hostujícím se povedlo odskočit o dvě branky, když svojí bojovností Šnaidaufa a Klimeše, připravili prostor pro střílejícího Rendlu.

V závěrečném dějství bylo hodně vzruchu, převážně v obecenstvu, jelikož nesouhlasili s výroky hlavního rozhodčího tak vehementně, že některé z nich museli být vyvedeni ze zimního stadionu. Bohužel tyto excesy byly znát i na hře a to i díky tomu, že informace z utkání Poděbrady vs. Benešov z prvu byli velmi pozitivní a domácí vedli po 40. Min 5:3, ale „zkrat“ ve třetí třetině, kdy Benešov otočil čtyřmi góly na 5:7!!! Královák na to musel reagovat a vítězství za tři body byla jediná šance jak se zachránit v boji o sestup. Zatlačili se proto do obrany a bránilo všech pět hráčů v poli. Domácí postavila na nohy přesilová hra 5  na 3, kterou ve 49. Min využili Frolíkem, ale to bylo vše  a HK udrželo velmi cennou výhru až do konce.

 

Trenér Radek Křesťan: „Měli jsme průběžně hlášené výsledky z utkání POD – BEN a tak jsme rádi, že jsme zůstali ve hře a budeme bojovat až do konce, pokud to jen bude možné. Za dnešní výkon musím své svěřence pochválit a doufám, že tento výkon zopakujeme v sobotu proti Příbrami. Soutěž KLM je velmi kvalitní a nám se v letošním roce vůbec nevyvedla i díky mnoha zraněním zkušených hráčů, kteří nemohli nastoupit k jednomu utkání. Cíle jsme měli daleko vyšší, ale stále věříme, že tento tým má na to, aby se udržel a v dalších ročnících hrál důstojnější roli lize nežli letos.“

 

Branky a nahrávky: 10. Kubinčák (Novák), 49. Frolík (Novák, Hlavatý) – 7. Rákosník (Pánek), 18. Novotný (Křesťan), 34. Rendla (Šnaidauf)

Rozhodčí: Mrázek - Hrčka, Fůs 

Vyloučení: 7:5, navíc Kubinčák (SLN) a Novotný (KDV) 5 + DKU

Využití: 1:1 

Diváci: 50. 

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3

 

Slaný: Vaňous (Doskočil) - Vyskočil, Banič, Malovický, Hlavatý, David, Zuska, Frolík - Lapáček, Průcha, Matějka, Novák, Kubinčák, Křepelka, Miura, Šelicha, Vránek, Hoffmann, Bečvář.

Králův Dvůr: Pavlů (Krejčí) - O. Vejvoda, Rákosník, J. Vejvoda, Potěšil, Houba, Landa, Vacek, Žemlička, Rendla, Pánek, Novotný, Křesťan, Šnaidauf, Klimeš, Mareš, Kardoš