PLZEŇ Mistrovství ČR a SR amatérů

24.04.2014 18:46
Ve dnech 18.-20.4.2014 jsme se zúčastnili mistrovství ČR a SR amatérů, které se konalo v Plzni Košutce. Jedná se o turnajový systém, kde jeden turnaj je na Slovensku a další čtyři po celé ČR, kterého se mohou zúčastnit pouze hráči, kteří nenastupovali v dané sezóně ve II. ani v I. lize či v extralize (to samé juniorské soutěže).
Po loňském fiasku, kdy jsme jako černý kůň turnaje skončili až na 10.místě jsme tentokrát pojali turnaj prestižně a chtěli jsme navázat na povedený turnaj v německém Fussenu a tak trošku zlepšit pohled na klub HK Králův Dvůr po velmi nepovedené sezóně. již rozlosování nám určilo ve skupině hodně těžké soupeře.
 
HK – KOVLA Havlíčkův Brod 4:2
Oba týmu začali po pátečním večeru zlehka, v průběhu první půle se však začalo zvyšovat tempo a druhá půle přinesla zajímavý hokej. Do vedení 1:0 šli hokejisté ze Králova Dvora zásluhou Davida Beldy, a to již ve třetí minutě utkání. Havlíčkův Brod však ještě před přestávkou srovnal stav utkání na 1:1. Krátce po začátku první půle ovšem šel Králův Dvůr opět do vedení, které vzápětí ještě navýšil. Havlíčkův Brod sice dokázal skórovat ještě jednou, ale jakékoli naděje na bodový zisk mu vzal před koncem utkání David Belda, který svým třetím gólem završil hattrick, který byl zároveň vyhlášen nejlepším hráčem utkání.
 
HK – HC Neratovice 5:5
Velmi napínavou podívanou přineslo utkání mezi HK a Neratovicemi. Králodvorští hráči, kteří za sebou již měli brzké ranní utkání s Havlíčkovým Brodem, podcenili začátek duelu a pár minut po začátku utkání nechali před bránou zcela volného Lukáše Prejzdu, který svou trefou dostal Neratovice do vedení. Králův Dvůr sice ještě v první půli srovnal, zbytek první půle však patřil hráčům Neratovic. Ti dokázali do konce první půle vstřelit ještě tři branky a dostali se tak do vedení 4:1. Ve druhé půli jakoby se hráči ze Dvora probrali k životu a během deseti minut dokázali nejen srovnat stav utkání, ale dostali se i do vedení 5:4. V nervózním závěru, kde byla vidět i nefalšovaná hromadná bitka své vedení nedokázali udržet a utkání tak skončilo spravedlivou remízou 5:5. Nejlepší hráč utkání David Macek (Neratovice)
 
HK – Rozmetadlo Veselí n/L. 4:2
Zápas o první místo ve skupině B přinesl vcelku pozoruhodnou podívanou, kdy loňský finalista z Veselí n/L. nemá ve zvyku své utkání prohrávat a ani tomu nebylo jinak i letos, proto toto bylo o to pikantnější, jelikož oba týmy chtěli mít lepší výchozí pozici do čtvrtfinále. V průběhu celého utkání dominovali hráči Králova Dvora, kteří se již po třech minutách ujali vedení. Své vedení vzápětí navýšili na 2:0. Rozmetadlům se sice podařilo snížit stav utkání na 1:2, Králodvorští si však své vedení pohlídali a nakonec vyhráli v poměru 4:2 a zajistili si tím první místo ve skupině a budou mít za soupeře tým ze čtvrtého místa skupiny „A“. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Patrik Pánek
 
HK – Hokejové tréninky Praha 4:2
Jednoznačně se vyvíjel zápas mezi HK a hráči Hokejových tréninků Praha, ve kterém Králodvorští potvrdili svou roli favorita. Celý zápas vedli a hrálo se převážně na polovině hráčů z Prahy. Ve druhé polovině zápasu to sice vypadalo, že by mohli Hokejové tréninky stav utkání srovnat, když po dvou trefách Mojžíše stáhli náskok soupeře na 2:3, naděje na remízu jim ovšem vzal svým druhým gólem v zápase Vejvoda. Ten tak potvrdil výhru Králova Dvora 4:2 a stal se hráčem zápasu. HK tak jednoznačně opanovalo skupinu „B“ a už vyhlíželi soupeře do nedělního čtvrtfinále.
 
Celý tým se poté odebral občerstvovat Na Spilku, kde měli předem zarezervované místa a zde jsme se dozvěděli, že soupeřem ve čtvrtfinále bude tým HK Kralupy n/Vl. Tým, který si vyměnil HK v krajské lize pro sezónu 2014/15. Z původního plánu, že večer pojmeme decentně zas tolik nevyšel (což se čekalo J ) a HK ukázalo všem týmům, že se neztratí ani na baru, jelikož tam jsme zvítězili stejně jako v sobotních duelech.
 
Čtvrtfinále:
HK – Kralupy n/Vl 5:4
Utkání začalo podle předpokladů a Králův Dvůr šel díky Rendlovi do vedení, pak se ale začaly dít věci. Nejprve Kralupy otočily na 2:1, poté zas Králův Dvůr na 2:3, Kralupy vyrovnaly a 3 minuty do konce šli dokonce do vedení a někteří jejich činovníci začali domů rozesílat sms, že postupují do semifinále, jelikož jejich víru umocnilo vyloučení Králodvorského Kardoše minutu před koncem utkání. HK si vzalo oddechový čas a pokusilo se o hru bez brankáře, ale nepodařilo se jim zavést kotouč do třetiny, jenže velká hrubka Kralupského beka a poté souhra Novotného s Rákosníkem vykouzlila 43 s. před koncem vyrovnání na 4:4 a zdálo se, že uvidíme podruhé dnes nájezdy. Jenže přišel další šok, když po další hrubce Kralup si vyměnili role Rákosník s Novotným, ke kterým se přidal Pánek a 13 vteřin před koncem od modré Novotný a dokonal tak neskutečnou poslední minutu Králova Dvora, která je poslala do semifinále!!! Po podání rukou obou týmů, následovali bujaré oslavy a tanec voodoo na počest, neskutečného závěru, kde hlavním šamanem oslavného tance byl David Belda. Nejlepším hráčem se stal Miloslav Štěpnička
 
Semifinále:
HK – HC Velc Žilina 4:3
Králův Dvůr šel do vedení hned z první akce, kdy Potěšil našel volného Rendlu 1:0, ale pak převzali otěže hráči Žiliny, kteří měli ve svých řadách velmi zkušené hráče, kteří v nedávných dobách hráli ligu a rázem se stav utkání obrátil na 1:2. Poté Pánek po spolupráci s Kardošem vyrovnali na 2:2. Žilina šla do vedení, když využila přesilovou hru Procházkou, ale ještě bojoný tým Králova Dvora neřekl poslední slovo a tři minuty před koncem srovnal Pánkem na 3:3 a zdálo se, že utkání nebude již mít v základní době jiného střelce, jelikož obrany a brankáři fungovali na obou stranách výborně. Jenže to se nelíbilo rozhodčím a 2 minuty před koncem dostala Žilina výhodu jednoho hráče navíc. Několikrát zakončovala elitní formace Žiliny, ale neúspěšně až nakonec Králův Dvůr vyvezl kotouč do jejich pásma  a tam obránce Žiliny podrazil Králodvorského útočníka a se síly vyrovnaly. Když se 15 sekund před koncem se vhazovalo v blízkosti modré čáry Králova Dvora vše nasvědčovalo, že poslední šanci vše změnit dříve než nájezdy bude mít Žilina, ovšem to byl omyl!!!! Králův Dvůr opět předvedl závěr, který snad hraničí s lidským chápáním…..Rákosník oklamal dva útočníky, poté obránce na modré a pak i brankáře a 3 vteřiny před koncem posunul Dvůr do FINÁLE!!! Opět jsme vystřihli oslavný tanec kolem středového kruhu. Nejlepší hráč utkání by Martin Rákosník ml.
 
Finále:
HK – Libchava Predators 0:4
Tentokrát se žádné drama v závěru nekonalo, přestože byl na ledě tým Králova Dvora, Řezáč brzy otevřel skóre a dva přídavky od dvojice Peterka - Holčák, která opanovala kanadské bodování na sebe nedaly dlouho čekat a to udalo ráz celému utkání, další malé vzrušení přišlo až v poslední minutě, kdy skóroval do prázdné klace Dvora Holčák a tím v hodině dvanácté přeskočil parťáka Peterku v čele kanadského bodování. Libchava tedy bude bojovat o historicky třetí medaili z Finálového turnaje a Králův Dvůr po loňském fiasku může být také spokojen a možná doufat ve skokana roku....;-)
 
Sestava HK:
Brankáři: Krejčí, Pavlů,
Obránci: Vejvoda O., Vacek, Potěšil, Petráček
Útočníci: Pánek, Kardoš, Rendla, Novotný, Rákosník ml., Štěpnička, Belda Foltýn, Sládek
 
Velké díky patří městu Králův Dvůr a grafickému studiu IKONA, které nás marketingově podpořili.