Opět remíza, tentokrát z Mělníka

30.10.2013 13:25

Domácí zažili strašidelnou první minutu zápasu. Golman Mělníka totiž po čtyřiceti dvou sekundách opouštěl branku za stavu 0:2, aniž by si jinak sáhl na kotouč. Nicméně ani jeden z gólů nepadl po jeho chybě, obě situace byly gólové a vyplynuly z drobných chyb v poli. Raketový vstup do utkání zařídili HK Novotný v čase 00:28 a o 14 vteřin se trefil Tomášek. Hráči Mělníka se ale nepoložili a svého soupeře tlačili. První branka ale nepadla z některé z velkých šancí, ujala se totiž nenápadná střela Davida od modré čáry od mantinelu – 1:2.

I po přestávce pokračovala přehlídka nevyužitých šancí v podání mělnického týmu. Během přesilovky v polovině utkání zlomil Šubrt hůl v okamžiku, kdy střílel do prázdné branky po Havlově chytré nahrávce a puk tak skončil mimo. Ještě v téže přesilovce se po další střele zastavil kotouč přesně na brankové čáře za již překonaným brankářem hostí, jeden z obránců ale stačil puk odklidit do bezpečí ještě dříve, než se k němu dostali dorážející hráči mělnického týmu. V závěru třetiny se nepodařilo Prejzovi dostat puk do branky Králova Dvora ani nadvakrát v dobré příležitosti, branku přestřelil o chvíli později i Příhoda v samostatném úniku.

Na začátku třetí třetiny hosté opět odskočili na rozdíl dvou branek. Při přesilovce Mělníka ve 48.min vypíchl na modré kotouč Jirka Novotný, kterého domácí obrana již  nedohonila a zkušeně provedl samostatný nájezd – 1:3. To měla být trefa na uklidnění a HK chtělo konečně vyhrát za tři body. Bohužel proti byl rozhodčí Čáp, který příliš úzkostlivě pozsuzoval zákroky především hráčů HK, kteří odehráli skoro polovinu utkání v oslabení a navíc tam přibyl 10min trest za nesportovní chování.A byl to opět Potěšil, který neunesl situaci (podruhé za sebou = stop na jeden zápas), kdy HK bylo vyloučeno do tří hráčů. Za to ho diváci domácích odměnili sprchou z pivních kelímků. Bohužel pořadatelská služba nefungovala a tak mohla nastat i situace, kdy se někteří diváci sápali na trestnou lavici hostů.

Domácí se dočkali při této herní situaci dočkali, když Příhoda tečoval Boháčkovu střelu mimo dosah gólmana Krejčího a vstřelil kontaktní branku – 2:3.

Mělník se tlačili za vyrovnáním, i nadále jim ale puky v rozhodujících chvílích přeskakovaly hokejky nebo sklouzávaly z čepelí. Nakonec se přeci jen dočkali a v situaci dva na jednoho šťastně propasíroval puk do hostující branky Stinka 3:3.

O chvíli později mohl vstřelit vítěznou branku Havel, protože ho v úniku hosté faulovali a rozhodčí nařídil trestné střílení. Bohužel se nepovedlo a utkání tak dospělo do samostatných nájezdů. V šesté sérii vstřelil Kratochvíl vítěznou branku a prémiový bod tak skončil na kontě Mělníka. 

 

Branky a asistence HK: 00:28 Novotný (Křesťan, Rendla), 00:42 Tomášek (Mareš), 45:29 Novotný

Diváků: 300

 

Sestava: 

Krejčí

Vejvoda O. Rákosník, Potěšil, Vejvoda J., Žemlička, Houba

Novotný, Křesťan, Rendla, Mareš, Tomášek, Šnaidauf, Vacek, Komenda