Hokejisté Králova Dvora stojí před novou výzvou

24.08.2014 10:35

Nová sezóna pro hokejisty Králova Dvora začala 14. srpna soustředěním v Klatovech, kterého se zúčastnilo celkem 18 hráčů širšího kádru HK. Dvoufázové tréninky na ledě ukázali velkou chuť do hokeje všech zúčastněných po loňském zpackaném ročníku KLM, ze kterého sestoupili do krajské soutěže mužů (KSM). "Našim cílem bude postup zpět do KLM, ale moc dobře si uvědomujeme, že je další 3 týmy budou usilovat též o postup." "Každoročně se o to pokouší HC Žabonosy a Sršni Kutná Hora, nově se zařadí mezi adepti HC Neratovice a my jim to všem samozřejmě chceme znepříjemnit a urvat pro sebe." zhodnotil před začátkem KSM předseda a trenér Radek Křesťan.  

Pokud mohu zhodnotit naše soustředění v Klatovech, tak předčilo naše očekávání a předběžně jsme se domluvili i na příští rok. Ve všech směrech jsme se cítili skoro jako doma a přátelskou atmosféru jsme nacházeli na každém rohu. Moc milé překvapení a velmi kladný a férový přístup jak od vedení zimního stadionu, tak od klubu HC Klatovy, se kterými jsme odehráli přátelské utkání. Sice se nám zápas nepodařil jak bychom chtěli, ale ukázal alespoň určité herní slabiny, na kterých je potřeba zapracovat. Po zápasovém společném hodnocení obou týmů, jsme byli osloveni o dva hráče na střídavý start do II.ligy s měsíční zkušební dobou a zároveň by byla možnost výpomoci hráčů z Klatov do HK. Jedná se o hráče Radka Křesťana a Jirku Novotného, kteří ihned po soustředění hráli za HC Klatovy přípravu na Kobře, kde prohráli 5:2, když jednu z branek hostůjících Klatov vstřelil Radek Křesťan. 

"Je to pro nás nová výzva, ale upřímně říkám, že z časových důvodů to nebude moc reálné." řekl Jiří Novotný a dodal "Prioritou je pro mne postup HK zpět do krajské ligy a rodina"

Vedení HK přes léto nezahálelo a podařilo se sehnat do klubu nové partnery, kteří se budou podílet na vzestupu hokejistů Králova Dvora zpět do nejvyšší amatérské soutěže. Přestěhovali jsme se zpět na berounský zimní stadion, kde jsme se domluvili, že budeme využívat kabinu po bývalém  A týmu Medvědů, jelikož jsme se rázem stali jediným dospělým soutěžním mužstvem v Berouně a Králově Dvoře. Dále oslovilo několik zajímavých jmen, se kterými se předběžně domluvili na hostování z mateřských klubů, kteří by se mohli představit už v přípravných utkání - 6. 9. IHC Písek prohra 4:2,  14. 9. HC Zbraslav ( : ), 20.-21. 9. turnaj Plzeň, 28.9. první mistrovské utkání doma s HC Neratovice