HK Králův Dvůr deklasoval HC Zlonice

05.10.2014 22:28

HC Zlonice - HK Králův Dvůr 3:10 (0:5, 2:3, 0:2)

Tým HC Zlonice přivítal na svém domácím ZS ve Slaném tým Králova Dvora, který přijel pro další tři body nezbytné na jeho cestě zpět do Krajské ligy. Po vzájemném oťukávání v úvodu zápasu přišel rychlý gól po využité přesilové hře a Králův Dvůr se dostal do vedení 0:1 po vynikajícím ťukesu druhého útoku, když Tomášek zužitkoval nahrávek Křesťana a Novotného. Díky velmi dobře organizované obranné hře Králova Dvora se HC Zlonice nedostali do vážnější šance a naopak Králův Dvůr využil další přesilovou hru a zvýšil tak náskok na 0:2 opět druhou formací. Střelcem byl Ondřej Vejvoda a o nahrávky se postarali opět matadoři Křesťan s Novotným. Od této chvíle byl vývoj zápasu, již v režii hostujícího týmu, který měl jednoznačnou převahu, zbytek třetiny se odehrával převážně v obranné třetině domácího týmu a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Na 0:3 upravil Šnaidauf, v závěru pak zvýšil opět Ondřej Vejvoda na 0:4 a těsně před sirénou ohlašující konec první dvacetiminutovky dorovnal skóre 1. třetiny Houba na 0:5 a poslal tak nepříliš jistého brankáře hostí na střídačku.

Druhou třetinu začali královodvorští hokejisté v oslabení a Zlonice vycítili příležitost minimálně na korekci nepříznivého výsledku. V úvodu se dostali do několika dobrých střeleckých příležitostí, ale brankář Pavlů byl připraven a nedovolil se Zlonicím vrátit zpět do hry. Naopak v 15. minutě měl příležitost zvýšit náskok královodvorských po samostatném úniku Jan Vejvoda, ale brankář domácích jeho pokus po zemi k levé tyči zlikvidoval. Zápas provázela celá řada vyloučení, zejména na straně domácího týmu, kdy se jeho hráči vědomi si vývoje zápasu uchylovali chvílemi k velice nebezpečným faulům. Za to je také v polovině 2. třetiny stihl trest po využité přesilové hře Králova Dvora, když Eitler krásně vybídl ke skórování Tučka 0:6. V zápětí po chybě v obranně Králova Dvora Zlonice snížily na 1:6, na to odpověděl minutu poté Komenda, který zvyšoval na 1:7 pro hostující tým. Zlonice ještě dokázaly odpovědět střelou mezi kruhy a snížily na 2:7. Účet 2. třetiny uzavřel Veselý, který několik vteřin před koncem zvyšoval již na 2:8.

Třetí třetinu zahájil Králův Dvůr tlakem, kterému dlouho Zlonice dokázali odolávat a tak další gól přišel až v polovině třetí třetiny, kdy střelou od modré čáry zvýšil na 2:9 Vacek. Zápas se pak dohrával  a pět minut před koncem zvýšil na 2:10 Tomášek a Zlonice již pouze korigovali výsledek na konečných 3:10.

Králův Dvůr tak vyslal jasný signál všem soupeřům v KSM, že jde za svým cílem a tím je postup do vyšší soutěže. Fanoušci a přátelé Králova Dvora mohou přijít podpořit tým příští týden v neděli 12. 10. 2014 na domácím stadionu v Berouně, kde se střetnou v místním derby proti týmu HC Cvočkaři Hořovice od 17:30.

Branky HK: Tomášek 2+0, Vejvoda O. 2+0, Houba 1+1, Šnaidauf, Komenda, Tuček, Veselý, Vacek všichni 1+0, Křesťan a Novotný  oba 0+4, Eitler a Mareš oba 0+2

Vyloučení: bude doplněno

Využití: bude doplněno

Diváků: 64