Bomba v 1.kole KLM

15.09.2013 15:44

Na úvod si HK poradilo s loňským vítězem Krajské ligy.

 

Hráče Králova Dvora postihla chřipková epidemie a tak na první utkání se sešlo 15 hráčů, kde velká většina jela na utkání se zdravotními problémy. Čekal je soupeř na rozjezd jeden z nejtěžších a tak na poradě před utkáním s HC Slavoj Velké Popovice byla určena trenérem taktika, kterou všichni hráči splnili do puntíku.

Utkání začalo ve velkém tempu a ani nebylo znát, že se jedná o první utkání ligy. První kdo vstřelil branku bylo HK, které na začátku 4.min bleskově  využilo přesilovku, když po vyhraném vhazování vystřelil přes hráče Rákosník a před brankou tečoval Rendla. 0:1 Jenže domácí odpověděli stejným způsobem a stejně rychle v přesilvce a tak v 5min vyrovnali na 1:1 Chocholou, který využil křižné přihrávky od Faráře. Úvodní třetina velmi bojovného a rychlého utkání se spoustou šancí na obou stranách tak skončila remízou.

Do druhé třetiny vletěli domácí ve velkém tempu a hned ve 22. min se ujmuli vedení Moravcem, ale HK se nevzdávalo a vytvářelo si veliké šance, které bohužel nebyli využity a tak přišel trest, když bylo nařízené trestné střílení, které popovický Žoha proměni na 3:1l a domácí tak měli dvoubrankový náskok v polovině utkání. Tímto průběžným výsledkem bylo HK zaskočeni, jelikož to byla obrovská sprcha za snahu, kterou po celé dve třetiny měli.

O přestávce byl jasný pokyn, že tohle utkání není ztracené a že zkusí HK vstřelit kontaktní branku a přesně to se stalo. Landa se protáhl za obráncem a zavěsil nekompromisně pod horní tyčku Lorencovi branky. Neustále si králodvorští vytvářeli tlak v útočném pásmu a bylo otázkou, jestli se jim podaří vyrovnat. Povedlo se to v 53.min využitou přesilovou hrou, když Křesťan našel volného Vacka a ten ranou k tyči srovnall na 3:3. Popovice se za dvě minuty po srovnání dostali do přesilové hry a zkušeným Petrem Culkem se ujmuli vedení 4:3 a zdálo se být po nadějích HK v dobrý výsledek. Jenže po velké šanci, kterou neproměnil Kardoš se minutu a půl do konce utkání mělo vhazovat v obraném pásmu Kozlů z V.Popovic, ale hosté sáhli k oddechovému času. Po poradě trenérů se zkusilo power play a tento tah vyšel naprosto skvěle a v 60.min bylo srovnáno na 4:4 a muselo se rozhodnout v dovednostní soutěži, tj. samostatné nájezdy. Určeni byl tento trojlístek: Pánek, Rendla, Hamada a když první dva jmenovaní proměnili a golman Aleš Pavlu oba domácí borce vychytal, tak HK si veze cenný skalp v podobě dvou bodů do tabulky KLM.

 

Sestava:

Pavlů, Vejvoda O. , Rákosník, Potěšil, Vacek, Houba, Landa, Rendla, Hamada, Pánek, Kardoš, Křesťan, Šnaidauf, Klimeš, Broan, Mareš

 

Branky a asistence:

Rendla (Rákosník), Landa, Vacek (Křesťan), Hamada (Rendla) rozhodující nájezd Pánek

 

Příští sobotu hrajeme opět na hřišti ve Velkých Popovicích a od 17hod bude soupeřem HC Jesenice, za které hrají ještě v loňském roce ligový Ladislav Slížek a Petr Horčička, které si lidé pamatují z působení v Berounských Medvědech.